maanantai 19. helmikuuta 2018

Etäyhteyksia puhelimella


Aiemmin olen kirjoittanut puhelimen ja tietokoneen yhdistämisestä langatta Airmorella ja mighty testillä. Tällä kerralla näkökulmaan lisätään etäyhteydet. Sosiaalisen median käyttäjille on tuttua erilaiset yhdeydenpito välineet, kuten skype, Whatsup ja Hangout. Myyntityössä lähinnä näistä tulee käytettyä skype ja Whatsuppia. Usein on tarve myös osallistua ja seurata video neuvotteluja, joissa Skype on ollut useimmin käytetty väline. Saattaa tulla asiakaspalvelijale tarve päästä asiakkaan tietokoneeseen, jolloin tulee vaikkapa monelle tuttu Teamviewer kyseeseen. Luulenpa kuitenkin,että puhelin on kuitenkin enempi yksityisaluetta, joten harvapa päästää etäältä yhteyden omalle puhelimelle. Tosin olen törmännyt Oneclickrootin yhteydessä siihen,että etäältä asiakaspalvelija asettaisi puhelimeen uuden sisällön, tällöinkin puhelin oli liitetty usb:llä tietokoneeseen, eikä yhteys ollut suoraan puhelimeen internetin kautta.
Eli useinmiten tilanne on se,että usb johto on kotona tai ei mukana, mutta on tarve päästä puhelimeen käsiksi. Muutoin tarpeet on tosiaan tuolla interaktiivisen pikaviestinnän ja/tai videoneuvottelun puolella.
Sekä Voip, että jabber palvelut usein halutaan kulkevan VPN:n läpi, mikä tuo oman monimutkaisuuden. Voipin toteuttaminen voi tulla myös maksamaan jotakin. Yritysten kannalta on tärkeää myöskin säilyttää yritys-salaisuuksia. Skypeä on pidetty varsin luetettavana, mutta toisaalta jollei yritys muutoin käytä Mikrosoftin tuotteita, saattaa nykyisin tulla tarvetta miettiä vaihtoehtoisia tapoja käydä neuvotteluja asiakkaiden kanssa.
Seuraava näkökulma on sitten se, tarvitaanko videoneuvotteluun erityisjärjestelyjä. Mainitsemani VPN vaatimus on tällainen, ihan yhtä hyvin kuin se,että asiakas ei voisi osallistua videoneuvotteluun kännykällä, vaan että osallistuakseen hänellä tulisi olla windows käyttöjärjestelmällä varustettu tietokone, skype toki on käytettävissä missä tahansa.
Seuraava ongelma on se,että neuvottelija haluaa lähettää kuvaa,kaappauksia tai sreeminä, siitä mitä hän tekee omalla koneella, olen näissä tilanteissa käyttänyt join.me ja nyttemmin appear.in sovellusta. Joista ensimmäinen toimii windowsilla ja androidilla, appear.in taas toimii selaimen kautta missä tahansa käyttöjärjestelmässä. Yrityksen sisälla riittää usein tekstipohjainen viestin,
slack tai vastaava. Tosin yhä useammin yritykset tarjoaa nettivisuillaa chat tyyppisiä palveluita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti